Vérlázító: 100 000 nő ruháját távolították el digitálisan

A közösségi médiás képeket felhasználva több mint 100 000 nő ruháját távolították el meztelen fotók létrehozásához. 

A ruhákat a mesterséges intelligencia segítségével távolították el a nők képeiről, és a Telegram üzenetküldő alkalmazásásában terjesztették őket, ráadásul a megcélzott személyek egy része „kiskorúnak tűnt” – áll az Sensity hírszerző cég jelentésében. A szolgáltatás működtetői szerint a cél csupán a szórakoztatás volt.


A Sensity szerint, az hogy magánszemélyek fotóit használják fel, viszonylag új jelenség, korábban inkább a hírességek voltak kitéve ennek. „A közösségi médiafiókok nyilvános fotói azonban elegek ahhoz, hogy bárki célpont legyen” – figyelmeztetett minket a Sensity vezérigazgatója.

A mesterséges intelligenciával működő szoftver a Telegram privát üzenetküldő csatornáján belül működik: a felhasználók elküldhetik a botnak egy nő fényképét, és az percek alatt, költségmentesen eltávolítja a ruháját.

100 000 nő ruháját
Forrás: BBC

A BBC – természetesen a felhasznált fotók alanyainak beleegyezésével – tesztelte a programot, és szerintük a képek abszolút irreálisak lettek. A „P” néven ismert, a szolgáltatást üzemeltető rendszergazda így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Nem igazán érdekel. Ez egy olyan szórakozás, amely nem hordoz magában semmiféle erőszakot. Mivel a képek minősége teljesen valószerűtlen, senkit nem lehetne zsarolni vele”

A rendszergazda hozzátette, a fotókat rendszeresen ellenőrizni szokták, és ha kiskorúakat találnak, végleg blokkolják a felhasználót.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?