Az LG mobilos részlege is megállt végre a lejtőn

Ígéretes helyzetben az LG mobilos ágazata, jövőre igazi csúcsmobilt is villant a gyártó. 

Érdekes helyzetben van az LG a mobilpiacon. A szektorban régóta szenved a más piacokon szárnyaló gyártó, és 2020-ban a V60 ThinQ már alig volt kapható valahol, a legendás G szériát pedig a középszerű, több sebből vérző, de trendi Velvet váltotta. A jelek szerint az átszervezések elegek voltak ahhoz, hogy éves szinten ne zuhanjon tovább a lejtőn az LG mobilos részlege. Az árbevétele a harmadik negyedévben nagyjából ugyanannyi (1,28 milliárd dollár) lett, mint tavaly ilyenkor. Egy kicsit már a veszteség is csökkent (124,9 millióra).


Az LG tehát megállt a lejtőn, és bíznak benne, hogy most sikerül növekedési pályára állni. Hogyan? Az LG is bízik az 5G fellendülésében, a piac talpra állásában, és jobban koncentrálna az amerikai régióra. A működést még hatékonyabbá tennék, a legtöbb okostelefonjuk gyártását pedig más cégekhez szervezik majd ki. 2021-ben azért hoznak majd egy saját gyártású csúcsmobilt a V60 utódjaként, valamint jön a feltekerhető képernyős LG készülék, amelyről a Wing bemutatójának végén árulkodtak.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: ZDNet

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?