Kép: Techeblog

Egy videóban láthatjuk, hogy az amerikai űrügynökség szerint melyik volt a legjobb 20 fotó, amit tavaly az ISS készített. 

A NASA háromperces videójában számos csodaszép fotót láthatunk, amit 2020-ban az ISS fedélzetéről készítettek. Van köztük egészen távoli, de olyan is, ami egy adott városra fókuszál, így például láthatjuk az éjszakai fényekben fürdőző Párizst. Ezeken kívül akadnak kevésbé kellemes, de mindenképpen a földi léthez szorosan kapcsolódó fotók, mint amilyen az erdőtűz, A címképünkön egyébként Kuba és a Bahamák látszódik, amit egy Nikod D5 használatával készítettek a Nemzetközi Űrállomásról, 16 mm-es objektívet használva. De tulajdonképpen az összes, a videóban látható területről érdemes lenne beszélni, hisz mind annyira gyönyörű.

Az Expedition 64 csapat japán asztronautája, Soichi Noguchi a legénység egyik olyan tagja, aki különösen szereti kattogtatni a fényképezőgépet. De nem csak fotózgat, hanem az ISS Cupola nevezetű helyiségéből lőtt képeket szerencsére folyamatosan közzé is teszi. És azokon nem csupán a Földet láthatjuk, hanem a Holdat is. Az űrállomás egyébként 28.000 km/h-val hasít, így 92 percenként kerüli meg bolygónkat, ami napi 16 alkalmat jelent, tehát akad lehetőség a fotózásra. A NASA szerint azok a nők és férfiak, akik ISS-en tartózkodnak, évente több ezer fotót készítenek, így van miből válogatni. A Nemzetközi Űrállomás egyik érdekessége, hogy 2004-ben a NASA még úgy volt vele, hogy 2016-ban befejeződik a program, de mint látható, erről szó sincs.

ForrásTecheblog