6.2.2 csatornás tv

A Samsung korábban még sosem látott megoldással dobná fel a tévék hangminőségét. Az első 6.2.2 csatornás tv készülékben helyet kapott két mélynyomó és két center sugárzó is.

Tök jók a hangprojektorok, a sztereó- vagy házimozi szettek pláne, de a legtöbb ember nem akar ezzel vacakolni. Csak azt szeretné, hogy ha már megveszi a televízióját, az szóljon minél jobban. A Samsung 2021 elején bemutatott egy olyan új megoldást, amely közelebb vihet ehhez a célhoz.

6.2.2 csatornás tv

A koreai konszern a felső kategóriás modelljeinél a készülékház négy sarkába épít hangszórókat a két centersugárzó, valamin a két mélynyomó mellé. Így tehát megszületett a világ első 6.2.2 csatornás tv készüléke. Ezt kiegészítik az AI Sound technológiával, amely a képernyőn futó tartalomhoz igazítja a hangszórók hangerejét, így elméletileg nagyjából minden abból az irányból hallható, ahonnan jönnie kell a hangnak. Az új tévéket megtámogatták egy fejlett kalibrációs technológiával, amely elsőként a hangok visszaverődésének segítségével “letapogatja” a szobát, így határozva meg annak akusztikáját. Majd ezen információk birtokában az elektronika úgy módosítja az egyes beállításokat, hogy a szoba egy kívánt pontjára koncentrálja a lehető legjobb hangminőséget.

Mi nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy hogyan is teljesít a valóságban az első 6.2.2 csatornás tv, és mivel a készülékek idővel nálunk is elérhetőek lesznek, erre már nem kell sokat várni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!