Elképesztő, 120 wattos gyorstöltést támogat majd a Xiaomi legújabb Black Shark márkás okostelefonja, ami kifejezetten játékosoknak készül. 

A Xiaomi igen sok márkával van már jelen a tech szektorban, és a azon belül a mobilpiacon is. A saját márkaneve mellett a Redmi, a Poco és a Black Shark is ott van, többek között. Utóbbi alatt újabb gamermobil közeledik. Ezt maga a Black Shark ügyvezetője erősítette meg a Weibón.

A tájékoztató szerint a Black Shark 4 nevű készülék már 120 wattos gyorstöltést is támogat majd. Az akku kapacitása 4500 mAh lesz, és 15 perc alatt teljesen fel lehet majd tölteni a készüléket (nulláról).

Ez nagy fejlődést jelent a Xiaomi első 120 wattot töltést támogató mobiljához, a Mi 10 Ultrához képest, az ugyanis 26 perc alatt töltött fel teljesen. Persze az is lenyűgöző, de úgy tűnik, hogy lassan eljutunk oda, hogy pár perc alatt feltölt egy lemerült okostelefon.

Az a jövőben derül majd ki persze, hogy mennyire bírják ezt a plusz hőterhelést az akkumulátorok. Mint ismert, igencsak megnő a hőterhelés a gyorstöltés közben, minél gyorsabban tölt az adapter, annál melegebb az energiaforrás, az pedig annál hamarabb tönkremegy. Sok gyártó elég konzervatív (például Apple, Google, Sony), de a kínai cégek a nagy számokra és a hűha-faktorra gyúrnak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Xiaomi