Már jobban szól az androidos mobilokon a Netflix

Stúdióminőségű hangzást ígér az androidos okostelefonok használói számára a Netflix. 

Senki ne lepődjön meg, ha az androidos mobilján keresztül legközelebb szebben szólal meg a Netflix. A streamingszolgáltató ugyanis frissítette az androidos appját, így az a hangot már xHE-AAC segítségével streameli. A gyakorlatban stúdióminőségű hangzást ígér a Netflix, ami ráadásul stabilabb is, még mobilnetről is.


Az új formátum változó bitrátát alkalmaz, így ha az internetkapcsolat lehetővé teszi, akkor szebben szól, ha nem, akkor visszaskáláz azért, hogy legalább legyen hang. A hangerő ugrálását elvileg megakadályozták, így ezzel nem lesz baj.

Az xHE-AAC nyújtotta lehetőségek használatához ugyanakkor legalább Android 9 rendszerű mobilra van szükség. Azt is ígérik továbbá, hogy nem lesz szükség fülhallgatóra, a mobil hangszóróin keresztül is jól hallunk majd mindent. Ezt persze a konkrét készülék audioképessége is befolyásolja.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: AP, XDA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?