galaxy s21 Ultra

Ez lehet az, ami a valódi vezeték nélküli fülhallgatók tömegéből kiemelheti az új Samsung Galaxy Buds Pro modellt.

Samsung Galaxy Buds Pro

A valódi vezeték nélküli fülhallgatók termékcsaládjának népszerűsége az elmúlt időszakban rakétaszerűen tört fel. Rengeteg kisebb-nagyobb vállalat foglalkozik ilyen termékek fejlesztésével és gyártásával.

samsung galaxy buds Pro
Három színben érkezik.

Közéjük tartozik a Samsung is, ráadásul a vállalat az elsők között lépett színre ilyen típusú készülékeivel még évekkel ezelőtt. A cég 2021 elején egy vadonatúj modellel rukkolt elő. Ez a Samsung Galaxy Buds Pro, amelynél olyan technológiákat alkalmaztak, amelyek komoly előnyt jelenthetnek a gyilkos versenyben.

Beépített mélynyomó

A legtöbb kritika az apró vezeték nélküli fülhallgatókat legtöbbször a hangminőség miatt éri. Sokszor egyébként teljes joggal, hiszen sok ilyen termék a mélyek megfelelő visszaadására, és ezáltal a dinamika megteremtésére nem képes. Ennek javítására nagyon komolyan ráfeküdtek az új Galaxy Buds Pro esetében.

samsung galaxy buds Pro

Az audio specialista AKG mérnökei fejlesztették ki azt a speciális kétutas hangszórót, amelyet e készülékbe építettek. Ennek sajátossága, hogy rendelkezik egy 6,5 mm-es, alacsony torzítású magassugárzóval, valamint felszerelték egy 11 mm-es dedikált mélyhangszóróval is. Ennek köszönhetően a basszusok is telten, gazdagon szólalnak meg, ami sokkal élettelibb, valósághűbb és organikusabb megszólalást eredményez.

A modell megkapta a 360 Audio nevű eljárást, amely képes a térhatású hangzás megteremtésére. Így akár egy ilyen fülhallgató segítségével is mód nyílik akár a Dolby Atmos objektumalapú surround hang visszaadására is.

Fejlett zajcsökkentés

A hatékony zajcsökkentés ebben a termékcsaládban kritikus, a mérnökök pedig komplex rendszert vetettek be a minél jobb eredmény érdekében. A passzív védelmi vonal része a speciális, alacsony kiemelkedésű kialakítás, amely minimalizálja a széllel való érintkezést. A külön szélvédő pedig blokkolja a szél hangját a hívások közben. Emellett aktív zajszűrős technológiával is ellátták a terméket, amelynek központi eleme a három beépített mikrofon. Ezek segítségével a termék elektronikája képes meghatározni a fülbe érkező külső zaj frekvenciatartományát, és azonnal ezzel megegyező frekvenciájú ellenzajt kibocsátani. Ez pedig semlegesíti, kioltja a külvilág hangjait.

samsung galaxy buds Pro

Fontos megjegyezni, hogy e mikrofonok segítségével természetesen a Környezet hangjai használatára is van lehetőség. Ilyenkor ezek a külső hangok felerősítve jutnak a felhasználó fülébe. Azaz nem kell kivennie a felhasználónak a Galaxy Buds Pro-t, ha másokkal társalog, ha közlekedik, elég csak aktiválnia ezt a funkciót, és tökéletesen fog hallani mindent.

Intelligens kezelés

Az új Galaxy Buds Pro vezeték nélküli fülhallgató totál hasznos intelligens kényelmi funkciókkal is gazdagodott. Aki pedig használt már ilyen jellegű eszközt, az tudja, hogy ezek mennyire hasznosak is lehetnek. E szolgáltatásoknak köszönhetően ugyanis elkerülhető, hogy folyton a mobilt vagy magát a fülhallgatót kelljen babrálni.

Az algoritmus például képes arra, hogy egy beszélgetés során automatikusan módosítson a hangerőn, így a felhasználó mindig jól hallhatja, hogy mit mondanak neki. A Hangészlelés funkció aktiválásával a készülék automatikusan átkapcsol az aktív zajszűrésről a környezeti hangra, amikor a felhasználó hangját érzékeli. Ráadásul az okos Galaxy Buds Pro fülesek lehalkulnak beszéd közben, még akkor is, ha a Környezet hangjai van használatban vagy ha az ANC ki van kapcsolva, a zene hangereje lecsökken, és a mikrofon a beszélő személyre fókuszálódik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!