Érkezik a 48 inches Hisense X8F, 4K felbontással, saját okostévé rendszerrel.

A Hisense két évvel ezelőtt bemutatott egy OLED tévét, azonban a készülék nagy bukásnak bizonyult, így a feltörekvő kínai cég ki is vonta a piacról. Most viszont úgy érezték, hogy eljött az ideje a visszatérésnek!

Hisense X8F

A konszern bejelentette, hogy jön a Hisense X8F, amelynek lesz kicsi, azaz 48 inches, valamint közepes méretű, 55 inches változata is. Azaz a Hisense is csatlakozik az LG-hez és a Sonyhoz, és ők is bevetik a világ legkisebb elérhető OLED tv paneljét. A termékbe a saját fejlesztésű, Android alapú VIDAA 3.0 smart platformot építették. Ennek egy korábbi verzióját már kipróbálhattuk, és azzal is teljesen elégedettek voltunk, szóval ezzel nem lehet gond.

A 4K felbonbátsú modell támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak (HDR10+ és Dolby Vision szabvány is) kezelését, valamint biztosítja az Amazon Alaxe és Google Assistant személyi asszisztens programok használatát. A kis méretű Hisense X8F első körben Japánban kerül a boltokba, félmillió forintnak megfelelő japán jenért. Reméljük, hogy hamarosan hazánkba is megérkezik!

Mindenesetre azért az érdekes, hogy a Hisense ismét megpróbálkozik az OLED szektorral. A cég intenzív fejlesztéseket folytat a QLED és MiniLED technológia terén is. A jelek szerint mindenképpen szeretnék bevenni a prémium kategóriát, ami azért optimizmusra adhat okot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!