Genesis Pallad 450 CAMO teszt: egy jó gamer hátizsák aranyat ér

Megkaptuk tesztre a Genesis Pallad 450 CAMO gamer hátizsákját, amit nem kímélve még egy laza téli túrára is magunkkal vittünk. 

A különböző laptophordozó táskákkal lassan Dunát lehet rekeszteni, a hátizsákok pedig egyébként is reneszánszukat élik. Ha a hosszú utaknál maradunk, akkor egyértelműen a hátizsákok azok, amelyek a legjobban funkcionálnak, hiszen értelemszerűen sokkal kényelmesebbek, és kialakításuk révén könnyebb cipelni bennük a súlyosabb laptopokat és egyéb kütyüket. A Genesis Pallad 450 CAMO gamer hátizsákja a katonai videojátékok szerelmeseit célozza, a kérdés pedig az: vajon mit tudhat egy ilyen gamer hátizsák?


Ezzel aztán túrázni is mehetünk

A gamer gépek bizony nem olcsók, így érthető, ha egyre többen tudatosan figyelnek arra, hogy a készülékeiket hordozhatóság szempontjából is biztonságban tudják. Vajon ki örülne annak, ha megsérülne a gép, mikor véletlen leejti, esetleg a zsúfolt tömegközlekedési eszközön rúgnak bele? Na ugye!

A Genesis gamer hátizsákja strapabíró, vízlepergető anyagból és vízálló cipzárból készült, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a téli túrát is egészen jól bírta. Nagy hegyeket bár nem másztunk vele, ám mivel esett hó, egész szépen megáztattuk a táskát, a benne lévő laptopot, egeret és billentyűzetet azonban egy csepp víz sem érte! Bár alapvetően nem egy túrahátizsákról van szó, az ergonomikusan kialakított hátrésznek, valamint a kar-, test- és csípőpántoknak köszönhetően olyan kényelmes viselet, hogy akár annak is el tudnánk képzelni.

Zseb zseb hátán

A Pallad 450 CAMO hátizsákot 28 literes kapacitásssal, 15,6 hüvelyk képernyőméretű laptop tárolására tervezték (ez kényelmesen belefér, nem lötyög), és bár a táskánál a képernyőméret fix, a körülötte lévő szegély változó méretű lehet. Zárójelben megjegyezném, hogy ha laptop hátizsákot vásárolunk, érdemes elvinni magunkkal a gépet, és belepróbálni, hiszen ha a cipzár egy kicsit is érintkezik a készülékkel, akkor az már bizony nem jó, mert ki fogja koptatni.

Fotó: Genesis

A Genesis hátizsákjának két fő tárolóegysége van: a laptop rekeszben egy speciális zseb található, amely megvédi a készüléket a mozgás közbeni rázkódástól, a fő rekesz pedig számos kisebb zsebbel rendelkezik. Ide kerülhet például az egér, a powerbank vagy bármiféle más kütyü, amit magunkkal szeretnénk vinni. A hátizsák elején két további zseb és egy rekesz, az oldalakon pedig egy-egy hálós zseb rejtőzik, amelyek kiválóan alkalmasak az üdítők elkülönített szállítására.

genesis-pallad-450
Fotó: Genesis

Megéri?

A Genesis Pallad 450 CAMO hátizsákjában tökéletesen elszeparálhatóak az eszközök, és a strapabíróságával sincs  probléma – mármint elméletileg, mert földhöz azért mégsem vágtam, és téglával sem vertem agyon. A túra közbeni kiképzést és a havat mindenesetre jól bírta, így a kialakításnak bizalmat szavazhatunk. (Egyébként már látványra és tapintásra is érzékelhető, hogy alapvetően egy jól kimunkált darabról van szó.)

A Genesis Pallad 450 CAMO kiskereskedelmi ára 49 € (körülbelül 20 ezer forint), amellyel se lefelé, se felfelé nem igazán lóg ki a hasonló tudású gamer táskák sorából. Ezt figyelembe véve a Genesis hátizsákja abszolút hozza, amit hoznia kell: biztonságban tudhatjuk benne az elektronikát, ráadásul a sok retesznek köszönhetően akár még túra vagy városi hátizsákként is megfelelő lehet annak, akinek bejön ez a katonai stílus.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?