Egy Prius kirablását rögzítette a Tesla kamerája

Milyen jó, hogy manapság már olyan intelligens autók vannak, mint a Tesla, aminek a kamerája felvette, ahogy egy Toyota Prius utasait barbár módon kirabolják. 

Rögtön az elején tisztázzuk, szerencsére nem a harmadik generációs Prius utasait bántalmazták szégyenletes módon, hanem az autót. Ahogy a felvételen is látható, az éppen csak vánszorgó forgalomban a P3 mellé egy fekete Honda érkezik, amiből kipattan az elkövető. A Prius mögé lép, és az ötödik ajtó szélvédőjét beütve emeli ki a szajrét. Az áldozatok, Ben és Masha az információk szerint a Home Shots tulajdonosai, ami azzal foglalkozik, hogy eladó házakat fotóz, így többek között virtuális sétára mehetnek az érdeklődők az áruba bocsátott ingatlanban.


Éppen ezért sejthető, hogy a támadás nem csupán véletlenszerű volt, ugyanis az eltulajdonított táskában 7.000 dollárnyi (közel 2,1 millió forint) érték lapult. Mégpedig azért, mert fényképezőgépek, objektívek, és egy drón is szerepel az elrabolt dolgok listáján. Úgy tudni, az elkövetők egy fotózás helyszínétől követték az áldozatokat, várva a megfelelő alkalomra, hogy végrehajthassák a rablást. Jelentéktelen érdekesség, de a videó vége felé a kép jobb oldalán egy korábbi, második generációs Toyota Prius gördül tova. A gyártó által 2003-ban piacra dobott modell pár éve még későbbi testvéreivel együtt ritkaságnak számított idehaza, ám mostanra ugyanúgy az utcakép része, mint a később beszivárgó, taxiként sorjázó P+-ok, Aurisok.

[sc name=”facebook” ]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?