Elon Musk már nem a világ leggazdagabb embere

Bár szinte fej-fej mellett haladnak a milliárdosok, Elon Musk mégis el kellett búcsúzzon a tróntól, így már nem ő világ leggazdagabb embere. 

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa még januárban vette át a vezetést a világ legvagyonosabb embereinek listáján, ám a Forbes szerint február 16-tal bezárólag az Amazon hamarosan leköszönő vezetője, Jeff Bezos visszaelőzte a dél-afrikai születésű vállalkozót.


A Tesla részvényei 2,4 százalékkal estek vissza kedden, ami miatt közel 4,5 milliárd dollárral csökkent Elon Musk vagyona, ennek következtében veszítette el hat hetes regnálás után a leggazdagabb ember címét. Bár ezidőtájt Bezos vagyona is csökkent, ám jóval kisebb mértékben, ugyanis az amerikai iparmágnás „csupán” 372 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el.

Jelenleg tehát ott tartunk, hogy Jeff Bezos most a világ leggazdagabbja 190 milliárd dollárral, Elon Musk vagyona 173 milliárd dollárnál jár, a harmadik helyen a francia üzletember Bernard Arnault áll 157.9 milliárd dollárral, míg a harmadik és negyedik helyet Bill Gates és Mark Zuckerberg érdemelte ki 123.9 és 100.2 milliárddal. Bezos egyébként három éven át konstans vezette a világ leggazdagabb emberének listáját, egészen januárig, amikor Musk vette át tőle a vezetést. Bár a koronavírus alatt rekordforgalmat termelt az Amazon, Bezos még február elején bejelentette távozását a cég éléről, amire még az idén sor kerül.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?