Két nagy problémát is orvosolhat a következő Microsoft Surface Duo

Csúfos bukás lett a Microsoft két kijelzős, összecsukható mobilja – a Surface Duo 2 már jobb lehet. 

A Microsoft két külön kijelzővel képzelte el az összehajtható mobilt, az eredmény a Surface Duo lett, ami csúfos bukásnak bizonyult. Bár méregdrága, a készülékház minősége kritikán aluli, a töltőnél a burkolat eltörik, a kamera rettenetes, a hangszóró nagyon gyenge, a hardver elavult, nincs 5G, a kezelőfelület több sebből vérzik, Android 11 pedig akkor érkezik rá, amikor már lassan megjelenik az Android 12. Ettől függetlenül a koncepciót sokan értékelik, vagyis ha javítaná a bakikat a Microsoft, akár nagy sikerré is válhatna a Surface Duo.


Állítólag éppen ez a terv: a Zeta kódnév alatt készülő Surface Duo 2 végre új processzort kap, és 5G-támogatás is lesz. Ezen felül olyan szoftvermérnököket keres a Microsoft, akik gépi tanulás és mesterséges intelligencia használatával turbóznák fel a kamerát.

Ha normális minőségű kamerát (lehetőleg ultraszéleset és telefotósat is) kapna a Surface Duo 2, valószínűleg jóval többen adnának esélyt a Microsoft formátumának.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: The Verge, WSJ

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?