Jony Ive leica
Fotó: The Verge

Júniustól lehet licitálni arra a különleges Leica márkájú kamerára, amelyen az Apple egykori vezető formatervezője, Jony Ive is dolgozott. 

Sir Jonathan Paul Ive, de mindenki által csak Jony Ive-ként ismert brit formatervező a cupertinói cég megkerülhetetlen és egyik legfontosabb embere volt, aki az első generációs iPhone megszületésében is fontos szerepet játszott. Az ő keze munkáját dicséri az a különleges Leica kamera is, amelyre júniustól lehet majd licitálni.

Jony Ive leica
Fotó: The Verge

Az online aukció keretében eladásra kínált kamera egy prototípus, amely azelőtt készült, hogy a márka M jelzésű készüléke elnyerte a végleges formáját. Az eszköz pontos kikiáltási ára 100 ezer euró, azaz nagyjából 36 millió forint, ám az aukciót szervező osztrák Leitz Photographica Auction szerint a végső eladási ár ennél jóval több lehet. Aki a végén a legtöbbet ajánlja a készülékért az nemcsak egy Leica kamera boldog tulajdonosa lesz, de egy Apo-Summicron 2/50 mm ASPH lencsével is gazdagabban térhet haza.

Jony Ive leica
Fotó: The Verge

Az aukcióra kínált Leica kamera annak a gépnek az egyik prototípusa, amelyen korábban Jony Ive egy másik híres tervezővel, Marc Newsonnal közösen dolgozott, és amelynek egyetlen darabja szintén egy aukción kelt el. Az említett készülék még 2013-ban lelt gazdára, és 1,8 millió dollárt, azaz 540 millió forintot adtak érte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!