Április 20. a marihuána nem hivatalos világnapja, mely apropóján az Adidas olyan különleges cipőkollekciót dob most piacra, amelyen a South Park folyton mariskázó törölközője, Törcsi kapja a főszerepet. 

Törcsi az a karakter, amelyet minden South Park rajongó jól ismer: a piros szemű, állandóan betépett figura lényegében semmilyen komoly céllal nem rendelkezik, és mindössze annyit tudni róla, hogy egy kábítószerfüggő törölköző. Bár a széria készítői idővel megpróbálták valamelyest árnyalni a karaktert, a narkós fürdőlepedő lényegében a sorozat egyik legegyszerűbb, kétdimenziós figurája maradt, aki a drogozás mellett oda nem illő dolgaival is fárasztja a társait.

Mindezek tudatában elég egyértelmű, miért éppen az SP-szereplő ragadta meg a német sportszergyártó designereinek fantáziáját, akik a Campus 80-as tornacipőket újragondolva alkották meg a különleges, ám némileg polgárpukkasztó szériát.

Az egyedi cipő felső része frottírból készül, a lábbeli nyelve pedig Törcsi szemeit mintázza, amelyek UV-fény hatására pirosra váltanak. A cipőnyelv másik oldalán a karakter ikonikus mondatai is feltűnnek: az egyik változaton a „Ne felejts el törülközőt vinni magaddal”, míg a másikon a „Fogalmam sincs, hogy mi történik” felírat kapott helyett. Ám ez még nem minden: az Adidas két kis zsebet, vagyis egy „fűrejtekhelyet” is kialakított a cipőkben, amelyek így igazán hűen tükrözik Törcsi laza elveit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásTelex