Néhány mobilt még frissít új Androidra az LG

Egyes mobilokat az ígéretek szerint még frissítenek Android 11-re, sőt, néhányat még Android 12-re is. 

Egy ideje már pletykálták, hogy feladja a mobilpiacot az LG. A gyártó sokáig tagadta a jelentéseket, végül azonban mégis bejelentette, hogy kilép az ágazatból. Sok kérdés maradt persze, leginkább azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a meglévő készülékekkel, azok támogatásával? Az LG dél-koreai oldalán ezzel kapcsolatban bukkantak fel információk.


Az LG a mobilpiacról való kilépés ellenére folytatja az Android 11-es frissítések közzétételét az erre jogosult okostelefonokra. Ami azt illeti, egyes modellek még az Android 12-t is megkapják, bár azt nem árulta el az LG, hogy melyek (logikus módon a V60, a Velvet és a Wing pályázhat az új Androidra). A frissítések megjelenésének ideje és elérhetősége régiónként változik majd.

Egy másik hivatalos tájékoztatóban az LG mindenesetre azt ígéri, hogy a prémium mobiljaira akár 3 Android-frissítést is kiad még. A 2019 után kiadott modellekről van szó, így a G8, V50, V60, Velvet, Wing modellek elvileg akár az Android 13-at is megkaphatják.

Biztonsági frissítések egy ideig még lesznek, de arról nincs konkrétum, hogy meddig vagy milyen gyakran. A szervizközpontok továbbra is javítják majd a mobilokat, de új mobilok és azokhoz kiegészítők már csak erősen korlátozott mennyiségben lesznek.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: TechRadar

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?