Nagyszerű trükköt tanult a webes Google Fotók

A Google Fotók segítségével már egy képen lévő szöveg is átmásolható a webes böngészőbe. 

Az elmúlt napok jelentései alapján az asztali, webes Google Fotók immáron képes rá, hogy felismerje és beszkennelje a szöveget a képekről, majd azt beillessze szövegként (akár a böngészőbe is). Mindez a Google Lens technológiának köszönhető, és az optikai karakterfelismerés működik is Androidon egy ideje, de asztali környezetben újdonság.


Egyelőre még nem jutott el mindenkihez a funkció, vagyis a Google feltehetően több hullámban teszi azt elérhetővé. A megfelelő gomb magától elérhetővé válik, ha a Google szavakat érzékel egy fotón.

A tesztek szerint a Google Fotók szövegfelismerője még a bonyolult karakterekkel is jól működik. A Google Lens Androidon ezen felül egyébként még több mindenre képes, asztali környezetben viszont még nem tud annyi funkciót (például kép alapján szövegfordítást vagy állat-, növényfelismerést).

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Mashable, The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?