Nem ez az első alkalom, hogy a gamer perifériáiról ismert Genesis márka meglep minket valamivel. A legújabb próbaszett is egyenesen Lengyelországból érkezett a Techworld műhelyébe, ezúttal a Helium 600 vezetékes hangrendszer és a Radium 600 mikrofon személyében.

Az új, kedvező árú gamer kiegészítőket kínáló márka időről-időre meglep minket valamivel, így mostanra szinte az összes terméktípus közül kipróbáltunk egyet: volt már nálunk egér, egérpad, billentyűzet, fejhallgató, de még gamer hátizsák is. A hangszóró és a mikrofon eddig kimaradt a repertoárunkból, így legújabb cikkünkben róluk, egészen pontosan a Helium 600 hangrendszerről és egy igazi nagymenőről, a felsőkategóriás Radium 600 mikrofonról olvashattok.

Helium 600 2.1 hangrendszer

Hatalmas piros-fekete dobozban kaptuk kézhez a márka egyik legtöbbre tartott hangfal szettjét, amely továbbra is a gamer közösséget célozza meg, de szerencsére a dizájn nincs különösebben túlgondolva.

radium 600
Piros-fekete dobozban érkezik a Helium 600

A piros-fekete megjelenés persze a terméken is visszaköszön, ám a piros részek ezúttal nem világítanak, így a carbon hatású fadobozok kellemesen illeszkednek szinte minden szoba berendezéséhez.

A carbon hatású fadobozok mindenhez jól passzolnak.

A kábelek a gyártótól szokatlan módon nem lettek túltolva, a hagyományos fekete szigetelt kábelek már-már idegenül hatnak egy olyan márkától, aki rendre RGB-fényekkel és mindenféle extra megoldásokkal turbózza fel a termékek dizájnját.

A kábelek terén nem volt túl kreatív a gyártó.

A Helium 600 2.1 hangrendszer révén két 15W-os közép és egy 30W-os mélysugárzóval rendelkezik, előbbi a közép és magas hangokért, utóbbi pedig a basszusokért felel. Mindhárom hangszóró rendelkezik mágneses árnyékolással, melynek hála a többi elektromos készülék is biztonságban érezheti magát otthon, a Helium 600 legalábbis biztosan nem zavarja be őket.

A dizájn nincs túltolva, de szerintünk így tökéletes.

A mélysugárzó oldalán találhatjuk a bemeneteket, ahol két pár RCA-csatlakozó, a főkapcsoló és két hangerőszabályzó kapott helyet (utóbbiakkal a basszus mértékét és a fő hangerőt állíthatjuk).

Két pár RCA-csatlakozó, egy főkapcsoló és két hangerőszabályzó kapott helyet a mélynyomón.

Továbbá egy asztalra helyezhető hangerő potméterrel is kiegészült a hangrendszer, ami kellemes meglepetés volt a számunkra.

radium 600
Asztali potméter is jár hozzá.

A Genesis Helium 600 szinte pontosan azt a hangkaraktert hozza, amit elvártunk tőle: kellemesen zúzós a basszus és eszelősen magas a hangerő, bár utóbbit a szomszédok közelsége miatt nem tudtuk a maximumig feltornázni. A hangrendszer, ha jól van elhelyezve, egy nagyobb szobát is tökéletesen megtölt, ráadásul nemcsak játékokhoz, de zenehallgatáshoz is teljesen jó választás. Tudása mellett az ára is nagyon korrekt: a gyártó hivatalos weboldalán 94.1 euróért, itthon pedig 26 és 30 ezer forint között csaphatunk le a Genesis hangszóró szettjére.

Szerintünk megéri az árát.

Radium 600 stúdiómikrofon

A Radium 600 mikrofon a fenti hangrendszerhez és több más Genesis termékhez hasonlóan piros-fekete dobozban, ezen belül pedig egy nagyon mutatós hangládában  érkezett meg hozzánk.

A Radium 600 esetében is a fekete és a piros szín dominál.

A tetszetős, letisztult megjelenésű ládikó főszereplője egy masszív, fémből készült kondenzátor mikrofon, amelyen már első ránézésre is látszik, hogy nem kézbe tervezték.

Stílusos hangládában érkezik a mikrofon.

A tárolóban egy teljes, használatra kész csomagot találunk, a mikrofon mellett ugyanis egy popfilter, egy szivacs, egy állvány és némi szereléshez szükséges eszköz is helyett kapott a szettben.

radium 600
A mikrofon mellett van benne popfilter, állvány, szivacs és némi szereléshez szükséges kellék is.

A mikrofon hangerőszabályozóval és némító gombbal is rendelkezik (melyek rendkívül hasznosak, ha menet közben kell állítgatnunk a hangot), utóbbival kapcsolatban viszont hatalmas  öngól, hogy az egész eszközt lekapcsolja, nemcsak a felvételt. Jó hír viszont, hogy a mikrofontesten egy 3.5 mm jack kimenet is található, így igény esetén fülhallgatóval is tudjuk hallgatni, hogyan hallatszik a felvétel.

Hangerőszabályzó, némító gomb és egy jack kimenet is található a mikrofontesten.

A popfilter szintén egy hasznos kiegészítő, pláne ha közel beszélünk, ezzel ugyanis féken tarthatjuk a beszélő szájából kiáramló levegőt, ami bizonyos – T, D, B, P – hangzók formálásakor erős torzítást okozhat.

radium 600
T, D, B, P betűk hangzásakor jól jön a popfilter.

A szivacs használata felettébb ajánlott azoknak, akik közel tartják a készüléket a szájukhoz, hiszen a légzés és a befújás (hogy a nyálrészecskékről már ne is beszéljünk) hamar képesek kicsinálni egy ilyen érzékeny mikrofont. A szivaccsal kapcsolatban viszont muszáj megjegyeznünk, hogy sajnos nagyon nehéz feltornászni a fémhálós fejre.

radium 600
Ha közelről beszélünk, a szivacsot inkább tegyük fel.

Hangzás tekintetében szerintünk remekül helyt tud állni a Radon 600, se torzítást, se erősebb háttérzajt nem tapasztaltunk, bár utóbbi mértéke nyilván attól is függ, hogy mekkora távolságban van tőlünk a mikrofon. Érzékenység tekintetében is kiállta nálunk a próbát, hiszen távolról, akár öt méteres távolságból is tökéletesen értékelhető hangot képes továbbítani.

Vízszintesen is tarthatjuk a mikrofont.

Összességében tehát elmondható, hogy a Genesis Radium 600 átlagos használat mellett játékokhoz, tartalomgyártáshoz és videókonferenciához is tökéletes választás. Itthon körülbelül 30 ezer forintért szerezhető be, ami szerintünk nagyon méltányos ár egy ilyen mikrofonért és a hozzá járó minőségi kellékekért cserébe.

radium 600
Masszív, fémből készült mikrofon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!