A Google Chrome legújabb, 90-es számozású verziójával egy nagyon hasznos új funkcióval is bővül a böngésző. 

A Chrome új frissítésével a fontosabb biztonsági javítások mellett egy olyan funkcióval is gazdagabb lesz a kereső, amellyel nem kevés időt és energiát spórolhatunk meg. Az újítás lényege, hogy már nem csak az egész szöveget, de egy szöveg tetszőleg részét is elküldhetjük másoknak, olyan formában, hogy a továbbküldött link egyenesen ahhoz a részhez viszi a címzettet, amit mi korábban kijelöltünk a számára.

Az új funkció eléréséhez csupán annyit kell tennünk, hogy az adott szövegrészt kijelöljük, majd a jobb klikkre kattintva kiválasztjuk a Másolás (Copy) alatt található Copy link to highlight parancsot. Az így kapott link a továbbiakban készen áll arra, hogy továbbítsuk akár e-mailben, a Facebookon vagy a Messengeren keresztül. Talán mondanunk sem kell, de a Google Chrome friss funkciója valóban hasznos megoldás, hiszen nem kell az egész szöveget átfutni, ha csak egy adott részt, mondatot vagy szót tartunk belőle érdekesnek.

Google Chrome
Fotó: Kunal-Chowdhury

Ha a Chrome frissítése után mégsem jelenne meg az új opció, akkor sem kell csüggedni, a Google ugyanis fokozatosan teszi elérhetővé az újítást, így várhatóan a következő hetek folyamán mindenkinél elérhetővé válik a Copy link to highlight parancs.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!