A mémkutyából kreált Dogecoin is szárnyal a kriptovaluta piacon, Elon Musk mellett egyre több híresség karolja fel a viccnek szánt coint. 

Bár továbbra is a Bitcoin az egyik legnépszerűbb és legstabilabb kriptovaluta a világon, olykor egészen fantasztikus árfolyam emelkedéseknek lehetünk tanúi, mint legutóbb a Dogecoin esetében is, amely 188 ezres szárnyalás után 2 millió dollár fölé kúszott előző hét péntek reggelre. A Dogecoin alapját egy 2010-ben indult mém adja, amely egy Shiba inu kutyát ábrázol, akit a gazdija töltött fel az internetre Japánban. A kutyáról készült kép azóta szó szerint bejárta az internetet, és a lehető legtöbb formában feldolgozásra került, többek között kriptopénz is lett belőle.

Jackson Palmer és Billy Markus programozók még 2013-ban keltették életre a kutyás digitális eszközt, amely kezdetben poénnak indult, később azonban milliárdos üzlet lett belőle. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy Elon Musk twitteres aktivistásának köszönhetően a Dogecoin mára a tizedik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta a világon, amelyet előszeretettel használnak személyes adományozásra is. Ám nem csak a Tesla atyja rajong a kutyás kriptopénzért, Musk mellett az egyik legnagyobb Dogecoin mániás az amerikai kosárlabda csapat, a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban. Cuban körülbelül egy hónappal ezelőtt közölte, hogy az NBA kosárcsapat már Dogecoint is elfogad fizetési lehetőségként.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!