Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon gyűjti az előrendeléseket a DOZZ nevű alvássegítő eszköz, ami könnyű álmot és horkolásmentes éjszakát ígér. 

Bár az bárkivel előfordulhat, hogy rosszul alszik, vagy ébren tölti az éjszakát, ha ez rendszeressé válik, akkor érdemes utánanézni, hogy ennek mi lehet az oka. Az okot persze nem mindig könnyű megtalálni, éppen ezért az odavezető úton nagy népszerűségnek örvendenek azok az alternatív megoldások, amelyek sem hozzászokást, sem mellékhatást nem okoznak, mégis jól alszunk tőlük. A DOZZ fejlesztői szerint, eszközük a világ első intelligens alvássegítő készüléke, amelyet homlokra vagy torokra kell helyezni, ezzel segítve az alvási nehézségek és a horkolás megszüntetését. A Neurowave technológia megkönnyíti a theta ritmusba (az ébrenlét és az alvás közötti állapotba) való bejutást, így az elalvást.

A dolog lényege, hogy az eszköz ritmikus, nyugtató fénnyel irányítja a légzést, ezzel idézve elő egy meditatív állapotot, miközben használójának csupán annyi a feladata, hogy kövesse az eszköz által kibocsátott fényjeleket. A mennyezetre vetített kék fény nagyon alacsony intenzitású (több mint a hatvanad része a mobilok vagy számítógépek kékfény-kibocsátásának), azaz nem befolyásolja az agy melatonin termelését.

Az alváskönnyítésen túl a horkolás csökkentéséhez is hozzájárulhat a DOZZ. Ha a horkolásban érintett az álla alá helyezi az eszközt, akkor az érzékelők észlelik a horkolást. Ennek hatására a készülék olyan érzékelhetetlen mikroimpulzusokat generál, amelyek stimulálják a torok körüli izmokat és felszabadítják a légutakat, így a levegő áramlása nem jár hanghatással.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!