Nem mostanában fog véget érni az általános PlayStation 5-hiány, a Sony szerint idén még szinte biztosan nem fogják tudni maradéktalanul kielégíteni a keresletet. 

Szinte a megjelenése pillanatában elfogyott a Sony legújabb konzolja, amely a hónapok óta tartó és egyre súlyosabbá váló chiphiány miatt azóta is folyamatosan hiánycikk. A tavaly novemberben megjelent PlayStation 5-re akkora volt az érdeklődés, amire senki sem számított, és a gyártónak továbbra sem sikerül kielégíteni az igényeket a több iparágat is érintő globális chiphiány következtében.

A Bloomberg tűzközeli forrásoktól azt az információt kapta, hogy a Sony az egyre aggasztóbb chiphiány miatt továbbra sem tud elegendő mennyiségű PS5-öt gyártani, így mostanában még biztosan nem lesz széles körben is elérhető az újgenerációs játékkonzol. Az információk egy szűk körű találkozóról származnak, ahol több, a neve elhallgatását kérő résztvevő nyilatkozata szerint Hiroki Totoki, a Sony Group pénzügyi vezetője is beismerte, nem sok esély van arra, hogy a kínos PlayStation 5-hiány még ebben az évben véget érjen.

Nemrégiben azért egy örvendetes hír is felreppent, miszerint a Sony már a PlayStation 5 feljavított verzióján is dolgozik, amiben a jelenlegi 7 nanométeres AMD Zen 2 chip helyett egy 6 nanométeres változat kap helyet. Továbbá iparági források szerint még az sem kizárt, hogy már jövőre jöhet a boltokba a felturbózott változat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!