A Xiaomi új, 200 Wattos gyorstöltési technológiája állítólag 8 perc alatt képes feltankolni egy 4000 mAh-s teleppel felszerelt okostelefont. 

A jelek szerint Kína az a hely, ahol az okostelefon-gyártók hajthatatlanok, ha gyorstöltésről van szó, erre pedig a Xiaomi az egyik legjobb példa. A gyorstöltési technológiában élen járó vállalat egyre sebesebb megoldásokat mutat be, legújabban például egy 200 Watt teljesítményű vezetékes gyorstöltéssel rukkolt elő, amellyel mindössze 8 percet vesz igénybe egy 4000 mAh-s akkumulátor feltöltése, de vezetékmentesen is csupán negyed órát kell várni, hogy 100%-on legyen az akksi. Az új, HyperCharge névre keresztelt technológiát a nemrégiben debütált Mi 11 Prón próbálták ki egy 4000 mAh-s teleppel.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a friss technológia mikorra várható kereskedelmi forgalomba, de logikusan belegondolva a következő zászlóhajós Mi készülékekben kell majd keresni. Jelenleg egyébként ez a leggyorsabb gyorstöltési technológia a világon, ám ez nyilvánvalóan nem a fejlesztések vége, hiszen számos laboratóriumban dolgoznak azon, hogy minél gyorsabban felpumpálhatók legyenek az akksik.

Mindeközben persze továbbra is fennáll a kérdés, hogy az ilyen nagy sebességű töltés mennyire és milyen gyorsan teszi tönkre az akkumulátort, az Oppo például már elismerte, hogy a 125 Wattos töltési technológia már 800 töltés után 80%-ra csökkenti a töltési kapacitást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!