Olcsó router vásárlás? Ez lehet a megoldás!

Kipróbálhattuk a Strong 1200S routert, hogy megnézzük megéri-e megvenni.

Kemény kihívásoknak kell megfelelniük az otthoni felhasználóknak, kisebb irodákba szánt routereknek. A megfelelő sebesség, a stabil működés és a könnyű kezelhetőség alapfeltétel, kompaktnak kell lenniük, és természetesen fontos a minél kedvezőbb ár is. Az ilyen típusú termékek csoportjában vitézkedik a Strong is, amely elhozta hozzánk a 1200S nevű routerét.

strong 1200s

Külső, kialakítás

Manapság a routerek között megtalálhatóak a különleges külsővel felvértezett, menő dizájnnal bíró darabok is. Na, de ez pont nem tartozik közéjük. Totálisan átlagos, funkcionális megjelenésű, egyáltalán nem figyelemfelkeltő termékről van szó, de hát ez nem is baj. 24 centi széles, 14 centi mély, és másfél centiméter vastag, súlya pedig csupán 27 deka. Tehát könnyen hordozható, lepakolható bárhova, hiszen nem sok helyet foglal. Természetesen a már megszokott antennák sem hiányoznak róla, amelyek hossza 26 centiméter.

A modell hátsó részén 4 darab gigatbit Ethernet port található, emellett elhelyeztek itt egy USB 2.0 csatlakozót is a multimédia fájlok és/vagy nyomtató megosztásához. A cég általában a fehér színt létesíti előnyben e termékcsoportjában, amivel nincs is semmilyen probléma. Ennek köszönhetően a készülék gyakorlatilag bármilyen típusú belső térbe organikusan beilleszthető.

Üzembe helyezés és kezelés

Az üzembe helyezés pofonegyszerű, hiszen a fenekén található LAN bemenetbe kell dugni az internet kábelét, ezt követően a csatlakozni kívánt eszközzel fel kell lépni a Strong 1200S saját WiFi-jére, megadni az alján található jelszót, és már meg is vagyunk. Elrontani gyakorlatilag nem is lehet semmit.
A termék vezérelhető mobilon keresztül a Strong saját alkalmazásával, illetve számítógépről is, ez utóbbinál a terméken feltűntetett IP címet kell megadni, és máris feltűnik a grafikus kezelőfelület.

Strong 1200s

Ez magyar nyelven is kommunikál, a felépítése logikus, a struktúrája megfelelő. A vezérlésbe ennek megfelelően hamar bele lehet jönni. Itt lehet módosítani a különféle beállításokat, például a jelszavakat, illete megtekinthető az egyes csatlakoztatott eszközök állapota, illetve az adat felhasználással kapcsolatos adatok.

Teljesítmény

A modell nem támogatja a jelenlegi legjobbnak számító WiFi 6, csak az eggyel kevésbé fejlett WiFi 5 szabványt, de hát ez ilyen árfekvés mellett tökéletesen érthető is. A két sávos technológiának köszönhetően az adatátviteli sebesség elérheti az 1200 Mbit/sec (300 Mbit/s @ 2.4 GHz + 867 Mbit/s @ 5 GHz) értéket, ami kifogástalannak számít ebben a ligában.

Strong 1200s

A méréseink szerint a hatótávolság megfelelő, így a termék képes WiFi-vel lefedni egy átlagos kialakítású 50-60 négyzetméteres ingatlant. Amennyiben ennél nagyobb a ház vagy a lakás, akkor azon könnyen lehet segíteni az úgynevezett MESH routerek használatával, amelyek szintén megtalálhatóak a gyártó kínálatában. A kapcsolat végig stabil volt, ingadozást, döcögést nem tapasztaltunk egyáltalán.

A modell támogatja az e téren legjobbnak számító WAP2 biztonsági protokoll használatát. Ez az adattitkosítási technológia kellő védelmet nyújt az adatok továbbításakor. Emellett a rendszer lehetővé teszi vendég hozzáférések kiosztását, azaz a nem állandó felhasználók részére elkülönített és biztonságos jogosultságok megadására nyílik lehetőség.

Ár

Strong 1200S – 14 000 forint. Ezzel kifejezetten jó ár/érték arányúnak számít ez a készülék

Kinek ajánljuk- Strong 1200S

– Olcsó routert keres
– Kis, közepes méretű ingatlanba keres routert
– Fontos a kompakt kialakítás
– Lényeges a magyar nyelvű kezelőfelület
– Fontos a mobilos vezérlés

Kinek nem ajánljuk – Strong 1200S

– WiFi 6 támogatású routert keres
– Nagy méretű ingatlanban használná az eszközt
– Fontos valamiért az extrém dizájn

Még több információ a Strong 1200S routerről a termék hivatalos honlapján

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!