Pánikra semmi ok, ugyanis a Google csak a tíz évvel ezelőtt megjelent Android 2.3.7-es (a Gingerbread utolsó verziója) és még az annál is régebbi operációs rendszereknél szűnteti meg a támogatást. 

Ugyan az Android 2.3.7 már nagyon régi (a megjelenése óta további nyolc Android-verziót adtak már ki), érdemes azért tudni, hogy a keresőóriás hamarosan teljesen leveszi a kezét ezekről a rendszerekből, és biztonsági okokra hivatkozva nem támogatja őket tovább. A Google szerint ugyanis a régi rendszerek segítségével a kiberbűnözők könnyebben tudnak adatokat lopni, ezért szükséges ezen verziók támogatásának megszüntetése.

A döntés értelmében, aki 2.3.7 vagy annál régebbi szoftverű telefont vagy táblagépet használ, az szeptember 27-től nem fogja tudni elindítani azokat az alkalmazásokat, amelyekhez Google-fiók használata szükséges. Ennek értelmében többek között a Gmail, a YouTube, a Drive és a Térkép sem fog tovább működni, hibaüzenetet fog küldeni, és lényegében olyan lesz, mintha az említett alkalmazások megszűnnének létezni.

Arról nem tudni pontosan, hogy hány embert érint a döntés, de minden bizonnyal akadnak még páran, akik az említett szoftveres készülékeket használják a mindennapokban. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a fentebb is említett alkalmazások továbbra is elérhetőek lesznek, ha valaki a böngészőn keresztül igyekszik őket használni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!