A Google fejlécében található játékok általában egyetlen napig elérhetőek, maximum 2-3 napig, azonban az olimpiára készült cuki cicás játékot még most is megtalálhatjátok a főoldalon.  

Aki már használta a Google keresőjét, egészen biztos belefutott már abba, hogy a cég jól megszokott emblémája helyett valamilyen más mintázat, firka (angolul doodle) kapott helyet, amely egy-egy jelentősebb személynek vagy eseménynek állít emléket.

Bár az olimpiai játékok már augusztus 8-án véget értek, a verseny tiszteletére kidolgozott cuki macskás játék újra megjelent az oldalon, így most az is kipróbálhatja, akinek korábban esetleg nem volt erre lehetősége.

A Google a japán animációs stúdió, a Studio 4°C közreműködésével alkotta meg a szórakoztató minijátékot, amelyben egy Lucky nevű macskával próbálhatjuk ki magunkat. A játékban négy csapat közül választhatunk (kék, piros, sárga vagy zöld), és hét sportágban, például asztalteniszben, hegymászásban és gördeszkázásban kell versenybe szállni, miközben a japán történelem és mondavilág legendás alakjai keresztezik az utunkat.

A macska irányításához többnyire csak a nyilakat és a szóközt kell használni, de ha fel szeretnénk pörgetni az eseményeket, akkor az iránytű ikonra, valamint a versenyek helyszínére kattintva azonnal egyik helyszínről a másikra ugorhatunk.

Aki kedvet kapott a játék kipróbáláshoz, csupán annyit kell tennie, hogy felkeresi a Google főoldalát, rákattint a grafikára, és már indulhat is a móka.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!