Elon Musk ígérete szerint Starlink-hálózat arra is alkalmas lehet, hogy szélessávú internetet biztosítson a Föld és a Mars között. 

A Starlink műholdprojekt vagy műholdsereg egyike Elon Musk azon ambíciózus terveinek, amelyekbe a SpaceX-vezér az elmúlt években belefogott. A tervek szerint a Starlink világűrben keringő műholdjai szélessávú internetet sugároznának a bolygó szinte összes pontjára, olyan országokba is elérhetővé téve a gyors internetszolgáltatást, ahol eddig ez (például földrajzi okokból kifolyólag) nem volt kivitelezhető.

A vállalkozó kedvű milliárdost egy twitterező kérdezte arról, hogy a Starlink alkalmas lehet-e arra, hogy segítse a Starship űrhajó kommunikációját. Musk erre azt válaszolt adta, hogy ezt a feladatot a Starlink eszközök is el tudják látni, tehát a műholdsereg alkalmas lehet arra, hogy lehetővé tegye az űrhajó és a földi személyzet közötti kommunikációt.

A Starship (avagy Csillaghajó) a SpaceX újgenerációs rakétarendszere, amelyet a SpaceX arra tervezett, hogy a Naprendszeren keresztül az emberek könnyen eljussanak más idegen bolygókra. Az eredetileg tervezett 2024-es határidő ugyan csúszhat, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a jelenleg tesztfázisban lévő Starship lesz az az űrhajó, amely több évtized után újra embert visz a Holdra, de Musk ígérete szerint a Marsra is ez az űrhajó szállítja majd az embereket a jövőben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!