Betilthatják a YouTube-ot

Oroszország kilátásba helyezte a YouTube teljes vagy részleges korlátozását az országban, miután az orosz állami médiavállalat két német csatornáját is törölte a kaliforniai székhelyű cég. 

A The Guardian arról számolt be, hogy először az RT DE nevű csatorna került felfüggesztésre, mivel állítólag olyan koronavírussal kapcsolatos tartalmak jelentek meg az oldalon, amelyek nem felelnek meg a platform szabályainak. A felfüggesztés egy hétre szólt, ám miután az oroszok a Der Fehlende Part nevű csatornán keresztül megpróbálták kikerülni a büntetést, a YouTube végül úgy döntött, mindkét oldalt törlik a platformról.


A történtekre válaszul, az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) bejelentette, hogy tiltásra kerülhet a YouTube összes szolgáltatása, ha a cég továbbra sem engedélyezi a szóban forgó csatornák működését az oldalon. A hatóság szerint az amerikai vállalat ezzel a lépésével súlyosan megsértette az információ szabad áramlásának és az információkhoz való akadálytalan hozzáférés alapelveit.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?