Bekeményít a YouTube, az összes oltásellenes tartalmat törlik a platformról

A YouTube nemrég úgy határozott, hogy minden oltásellenes tartalmat és csatornát betilt a platformján. 

Az Alphabet (közismert nevén Google) tulajdonában álló cég már 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány kitörésekor jelezte, hogy komoly szabályokat vezet be a Coviddal foglalkozó videók kapcsán. Októberben tovább szigorítottak a szabályokon, és még fokozottabban odafigyeltek a vírustagadó, vagy a vírus jelentőségét elnagyoló tartalmak terjedésére, mígnem a vírusra kifejlesztett vakcinákra is kiterjesztették a moderálást.


A jelek szerint a Google most még jobban bekeményít: a szerdai bejelentés értelmében mostantól nem lesznek elérhetőek azok a tartalmak, amelyek más oltással kapcsolatban terjesztenek félrevezető és hamis állításokat. A döntés értelmében a felhasználók nem tehetnek közzé olyan tartalmat a csatornáikon, amely arról szól, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által bármely elfogadott vakcina veszélyes vagy krónikus megbetegedést okoz. Továbbá olyan videók terjedésével is felveszik a harcot, melyek szerint az oltás nem megoldás a pandémia leküzdésére, vagy amelyekben téves információkat közölnek a vakcina összetevőiről.

A kaliforniai székhelyű cég néhány nappal ezelőtt az orosz állami médiavállalat két német csatornáját is törölte, mivel azok állítólag olyan koronavírussal kapcsolatos tartalmakat tettek közzé, melyek nem felelnek meg a platform szabályainak. A helyzetre válaszul az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) kilátásba helyezte a YouTube teljes vagy részleges korlátozását az országban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?