Autókulcsot csináltak a Samsung Galaxy S21 mobilokból

Az októberi frissítés digitális kocsikulccsá varázsolta a Samsung Galaxy S21 modelleket, de egyelőre csak Dél-Koreában. 

Úgy tűnik, hogy lassan minden mobilgyártó el szeretné érni, hogy idővel majd mindenki az ő mobilját használja autókulcs helyett. Az általában az UWB technológiára építő funkciót egyre többen támogatják, és a Samsung Galaxy S21 széria januári bemutatóján is szó volt a digitális autókulcsról.


Ezt a funkciót hozta most el az októberi frissítés a Samsung Galaxy S21 modellekre, igaz, egyelőre csak Dél-Koreában, és elsőként csak a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra típusokra. A frissítés ezen felül számos más országban elindult az októberi csomagra, de digitális autókulcs funkció csak Dél-Koreában van még.

A funkciót elsőként az Audi, a BMW, a Genesis és a Ford egyes járművei támogatják, konkrét modelleket nem említenek. Az autókulcs digitális formában mindenesetre a Samsung Passban tárolható, NFC címke segítségével nyitható és zárható az ajtó, indítható a motor.

Feltehetően ha nem lesz gond a funkcióval, rövidesen más országokban is elérhetővé válik. A Samsung pedig megint a Google-t megelőzve, elsőként tett közzé havi biztonsági frissítéseket.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: CNET, Express Reviews

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?