Tanulni vágyóknak jól jöhet az Excel gyorsbillentyűs bögre

Az Excel olyan, mint az emberi agy: legtöbben csak a tudásának néhány százalékát használják, és azt sem gyorsbillentyűkkel. Nekik segíthet ez a bögre. 

Az Excel rendkívül hasznos dolog, és olyan dolgokra is képes, amit a felhasználók jelentős része nem használ ki, vagy nem is tud róla, hogy létezik olyan funkció. Már egy sima, néhány kattintásos kimutatásvarázsló is rengeteg időt spórolhat, de ha ismerjük a szoftver gyorsbillentyűit, szinte már mágikus mutatványokra lehetünk képesek egy kívülálló számára. A „másolás”, „törlés”, „beillesztés” mellett számos olyan billentyűparancs is van, amelyek hasznosak, de mégsem vesszük őket igénybe. Azoknak, akik használják a táblázatkezelőt, jól jöhet az a bögre, amin számos gyorsbillentyű kombináció található, hiszen így nem csak teát tudnak belőle kortyolgatni, hanem puskaként is használhatják.


excel
Kép: Technabob

Például láthatják, hogy a Ctrl és a Space együttes megnyomása egy egész sort fog kijelölni, vagy az Alt és a + segítségével a kijelölt cellák szummázása történik. Oké, összetettebb dolgok nem találhatóak a bögrén, és ettől még senki nem lesz Excel mágus, de már ezek az egyszerű kombók is elég sok felhasználó számára ismeretlen. Aki esetleg úgy gondolja, szüksége van egy ilyenre, a Fireboxnál megrendelheti, ha leperkál érte 7,99 angol fontot, ami nagyjából 3300 forint. Azt nem mondjuk, hogy ajándéknak is remek, mert úgy tartja a mondás, hogy ajándékba csak az ad bögrét, aki nem tud mást kitalálni, de saját felhasználásra nem rossz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?