Őrület: lélegző számítógép készült

Mintha ki-és belélegezne, ráadásul relaxációs célokra is megfelelő, illetve nézni is kicsit bódító a hűtését fújtatással megoldó számítógép.

Akinek a számítógép számításigényes munkára vagy szórakozásra kell, az nagyon jól tudja, hogy a hűtés mennyire fontos a megbízható, stabil működéshez, és megfelelő élettartamhoz. Az sem árt, ha ez nem iszonyat zajos ventilátorokkal van megoldva, hanem vízzel, vagy valami egyéb módszerrel. Matthew Perks is ezt a „valami egyéb módszerrel” dolgot választotta, és létrehozta a lélegző PC-t, ami elsőre kicsit bizarr látvány. A rendszere egy mágneses húzású, fújtatós kivitel, ahol egy mágnes van elhelyezve egy folyadékkal töltött akrilcsőben, egy átlátszó lap pedig oda-vissza mozog.


Ennek a mozgásnak köszönhetően tulajdonképpen a teljes belső légtömeg cserélődik minden egyes ciklusnál. A ház felső részénél mindkét oldalon lamellák vannak, amelyek a ki-és belégzésnek megfelelően nyílnak és csukódnak. Azáltal, hogy egy sor összekapcsolt vízszivattyú segítségével egyszerűen vizet áramoltatnak a csövön keresztül, a mágnesek könnyedén tudnak előre-hátra mozogni, így a fújtató gyorsan és csendesen dolgozik. A hűtés egy 16 magos, 32 szálas AMD Ryzen 9 5950X-szel és egy Zotac RTX 3080-zal lett tesztelve. A CPU hőmérséklete mindössze 60°C-ot ért el, míg a GPU 62°C-on járt a legnagyobb terhelés mellett. Ráadásul remek barna zajgépként is funkcionál alváshoz vagy ASMR célokra, ahogy az alábbi videó is bizonyítja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?