Hátborzongató dolgot szúrtak ki a Google Térképen

A Google Térkép részletes utcaképein néha kifejezetten ijesztő dolgokra lehet bukkanni. 

Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy egy internetező furcsa, megmagyarázhatatlan vagy épp rémisztő dologra bukkan a Google Térkép, pontosabban az Utcakép használata közben. A most következő felfedezés ugyan nem új, de a fotók láttán arra gondoltunk, hogy muszáj újra elővennünk ezt a nem mindennapi történetet.


A felvételen a liverpooli Stuart Hotel látható, amelyen első ránézésre nincsen semmi különös.

google térkép ijesztő

Közelebbről megnézve persze már más a helyzet: a hotel ablakában kettő, szellemnek tűnő figura látható, akik épp a kamera irányába tekintenek. A jobb oldalon egy sápadt arcú, haj nélküli férfit látni, aki félrebillentett fejjel, vörös szemekkel kémlel ki az ablakon. A szomszédos ablakban egy öltönyt viselő, magas alak áll. Mindent összevetve a kép igencsak baljóslatú.

Ugyan a hotel azóta kocsmaként funkcionál, a furcsa kép sokak fantáziáját megmozgatta. Tom Slemen, paranormális szakértő szerint a kocsma évek óta a helyi közbeszéd tárgyát képezi. „Nem tudni, hogy az ablakokban valóban paranormális lények állnak-e, bár valóban hátborzongatóan néznek ki” – mondta Slemen. „Liverpoolban 150 kísértetjárta pub van, és a Stuart Hotel is ezek közé tartozik, bár amennyire én tudom, a legtöbb kísérteties esemény a kocsma múltjában keresendő.”

1897-ben a Stuart Hotel akkori tulajdonosa, a 41 éves Robinson Pemberton furcsa, megmagyarázhatatlan eseményekről számolt be. Egyik alkalommal a makacs, kissé földhözragadt természetű tulajdonos különös, kaparászó hangra lett figyelmes, először patkányra gyanakodott, ám végül a zaj annyira felerősödött, hogy már a szomszédos épületekben is hallották.

Három nappal később a kocsma falai remegni kezdtek, a zaj pedig alábbhagyott. Ugyan néhány nappal később egyesek újra hallani vélték a különös zörejt, miután elhelyeztek egy Bibliát az épület pincéjében, a helyiek elmondása szerint nem „zajongott” többé az épület.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?