Megújul a Play áruház böngészős felülete

Új dizájnt kap a Google Play áruház böngészős felülete, amely hosszú éveken keresztül ugyanúgy nézett ki. 

A Google Play áruház webes felülete évek óta változatlan, így nem kifejezetten meglepő, hogy a vállalat fontolóra vette az átalakítás lehetőségét. Néhány Reddit-felhasználó már két évvel ezelőtt is lobbizott a ráncfelvarrásért, és a jelek szerint a Google most meghallgatta a kéréseiket. Az Android Police beszámolója szerint a vállalat már gőzerővel dolgozik az új piactér kimunkálásán, amelyre letisztultabb és átláthatóbb megjelenést húznak a fejlesztők.


A portál értesülései szerint a webes felület nagyban hasonlít majd a Play alkalmazás felhasználói felületéhez, így például eltűnik a szürke háttér és a bal oldali navigációs menü, helyette egy felső menüsor jelenik meg. Emellett lehetőség lesz az appok eszköztípus (tv, táblagép, mobil) szerinti keresésére, továbbá automatikusan elinduló film- és játékelőzetesek is helyet kapnak az oldalon.

play áruház böngészős
Fotó: Android Police

A Google egyelőre nem reagált a hírekre, ám a lap értesülései szerint a Play áruház tajvani és dél-koreai verziója már a megújult külsőjel fogadja a felhasználókat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?