Ilyen furcsa drónt még nem láttunk

Olyan drón lett a Dronut X1, amelyen egyszerűen nincs látható propeller. Így aztán igen szokatlan látványt nyújt. 

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a drónszektor mostanra felnőtt, majdnem minden cég ugyanazt a dizájnt követi. A fogyasztóknak szánt megoldások négy propellert használnak, és közel egyformán néznek ki. Így persze beltérben és szűk helyeken nehéz ezeket használni.


Itt jön képbe a Cleo Robotics megoldása, a Dronut X1. Ez a drón látható propeller nélkül, igen furcsa látványt nyújt. A propellereket ugyanis a házba építették, kivágásokkal.

A drón egy ismeretlen Snapdragon chipre és számos szenzorra épít, még LiDAR-szkenner is van benne a jobb navigáció érdekében. LED-es fények gondoskodnak továbbá a világításról az 1 km hatótávolságú megoldáson, amely beépített 4K-s kamerát is kapott. A 425 grammos Dronut X1 vételára 9800 dollár, ebből pedig egyből sejthető, hogy inkább ipari felhasználásra lesz jó, mintsem otthonra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Cleo Robotics

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?