Itt egy androidos mobil, ami még 6 év után is frissül

Az androidos világban példátlanul hosszú idő után is kap még főrendszer-frissítést a Fairphone 2. 

A holland Fairphone eléggé rétegmárka a mobilpiacon, azonban nemrég a figyelem középpontjába került. A 6 éves Fairphone 2 ugyanis még mindig frissül, igaz, csak az Android 10-et kapja meg. A bétatesztek már zajlanak, a végleges Android 10 2022 elején jut el a készülékekre.


A 2015-ben debütált mobilon eredetileg Android 5.1 futott, idővel megkapta az Android 6-ot, az Android 7.1-et, majd az Android 9-et. Amint az Android 10 is megérkezik rá, már 7 évnyi szoftvertámogatásnál tart majd a Fairphone 2, ami még úgyis lenyűgöző az androidos mezőnyben, hogy az Android 10 még 2019-ben jelent meg. Ilyen sokáig ugyanis legfeljebb az Apple támogat egy-egy mobilt.

A Fairphone 2 Android 10-es rendszerét egyébként 10 hónap alatt fejezték be, 8 hónappal gyorsabban, mint az Android 9-et. Eközben a Fairphone 3 és 3+ Android 11-es bétatesztjei is elindultak. Ezek 2019-es és 2020-as modellek. Persze a Fairphone elég nagy lemaradásban van frissítések terén, de a támogatás hossza mindenképp dicséretes.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: The Next Web

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?