Interaktív widgetet hozhat az iOS 16

Androidon régóta alap dolog, iOS-en viszont nagy újdonság lenne az interaktív widget. 

Egy szivárogtató olyan képet osztott meg, ami az iOS 16-ból, az Apple következő mobil operációs rendszeréből származik. Állítólag. A LeaksApplePro szerint az Apple nagyobb widgeteket fejleszt, ezeket pedig InfoShack néven emlegetik.


Az iOS és iPadOS rendszereken jelenleg elérhető widgetek nem interaktívak, csak információt mutatnak vagy hivatkozásként szolgálnak egy apphoz. Az InfoShack ezen változtatna, gyorsbeállítással, fényerőállítással, időzítővel, zenevezérléssel.

Érdemes persze fenntartásokkal kezelni a szivárgást, ráadásul még a forrás szerint is egy korai fejlesztési szakaszban jár a dolog. Így aztán sok minden módosulhat, mire az iOS 16-ot kiadja majd az Apple.

Menetrend szerint az Apple a júniusi WWDC-n mutatja be a következő iOS verziót, a stabil kiadás azonban csak az iPhone 14 szériával egyszerre, szeptember magasságában válik majd elérhetővé. Minden bizonnyal az iPadOS 16 is megkapná az újítást.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Apple, LeaksApplePro

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?