Magyarok jelentkezését is várja a fotós versenyre a Canon

A Canon ismét lehetőséget kínál a pályakezdő vagy még tanulmányokat folytató fotósok számára munkáik bemutatására. 

A Canon Europe idén immár hatodik alkalommal indította el az ágazat vezető tehetségfejlesztő programját, a Canon Student Development Programme-t, amely betekintést kínál a professzionális fényképészek világába. Az edukációs program a mentoráltak fejlődésétől függően 6-12 hónapig tart, amelyben európai, a közel-keleti és az afrikai diákokat várnak, de néhány helyet fenntartanak a szakmai ajánlással rendelkezőknek.


Az első körben kiválasztott 100 fiatalt neves mentorok segítik, majd közülük harmincan ötnapos, karrierjüket meghatározó workshopon vehetnek részt. A legutolsó fordulóba jutó öt diák exkluzív lehetőséget kap a Hamburg Portfolio Review-n való bemutatkozásra.

2017 óta több mint 1000 diák vett részt a programban, amelynek eredményeként igazi sikertörténetek születtek. Ksenia Kulesova 2017 óta elismert fotóriporter lett, képei többek közt a The New York Times-ban és a Wall Street Journal-ben jelennek meg; a 2018-ban pályázó Michele Spatari ma már az AFP díjnyertes fotósa, aki az elmúlt évek történetének legfontosabb mozzanatait örökítette meg – például a Covid-19 pandémiát. A programban való részvétel után mindketten Canon nagykövetek lettek.

A jelentkezés időszaka március 28-tól április 29-ig tart. A beérkezett munkákat az AFP, a Getty Images és a Reuters szerkesztői bírálják el és ők tesznek javaslatot a továbbjutókra, vagyis a régió 100 legígéretesebb fiatal vizuális történetmesélőjére. A programról ide kattintva olvashattok bővebben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?