Ha használod a Google Fordítót, akkor erről érdemes tudnod

24 új nyelvvel bővült a Google Fordító, így immár 133 különböző nyelvet érhetünk el a keresőóriás szolgáltatásán keresztül. 

A Google 24 új nyelvvel bővítette a fordító szolgáltatását, amelyet több mint 300 millió ember beszél – írja a BBC. Az új kiegészítések közül tíz afrikai nyelv van, köztük a lingala, a twi és a tigrinya.


A Google Fordító évek óta segít lebontani a nyelvi akadályokat és összekapcsolni a közösségeket szerte a világon” – mondta az amerikai székhelyű vállalat, hozzátéve, hogy most azoknak szeretne segíteni, akiknek a nyelve a legtöbb technológiában nincs képviselve.

Az új nyelvek között van a bhódzspuri, amelyet több mint 50 millióan beszélnek Észak-Indiában, Nepálban és a Fidzsi-szigeteken, valamint a dhivehi, amely a Maldív-szigetek hivatalos nyelve.

Bár a technológia még nem tökéletes, a vállalat közlése szerint mindez új mérföldkövet jelent, ugyanis egy olyan gépi tanulási modellt alkalmaznak, amely anélkül tanul meg egy adott nyelvre fordítani, hogy valaha is látott volna arra példát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?