24 új nyelvvel bővült a Google Fordító, így immár 133 különböző nyelvet érhetünk el a keresőóriás szolgáltatásán keresztül. 

A Google 24 új nyelvvel bővítette a fordító szolgáltatását, amelyet több mint 300 millió ember beszél – írja a BBC. Az új kiegészítések közül tíz afrikai nyelv van, köztük a lingala, a twi és a tigrinya.

A Google Fordító évek óta segít lebontani a nyelvi akadályokat és összekapcsolni a közösségeket szerte a világon” – mondta az amerikai székhelyű vállalat, hozzátéve, hogy most azoknak szeretne segíteni, akiknek a nyelve a legtöbb technológiában nincs képviselve.

Az új nyelvek között van a bhódzspuri, amelyet több mint 50 millióan beszélnek Észak-Indiában, Nepálban és a Fidzsi-szigeteken, valamint a dhivehi, amely a Maldív-szigetek hivatalos nyelve.

Bár a technológia még nem tökéletes, a vállalat közlése szerint mindez új mérföldkövet jelent, ugyanis egy olyan gépi tanulási modellt alkalmaznak, amely anélkül tanul meg egy adott nyelvre fordítani, hogy valaha is látott volna arra példát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!