Igazi ár-érték arány bajnok a Mobvoi extrém üzemidejű okosórája

Még ha a karpereceket ki is vonjuk a képletből, az okosórák piaca egyre szélesebb, éppen ezért nincs könnyű helyzetben az a gyártó, akik valamivel ki szeretne tűnni a tömegből. Ezúttal egy itthon kevésbé ismert márka, a Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra nevű okosóráját próbáltuk ki, amely több szempontból is csúcsminőséget képvisel, ám legnagyobb különlegessége mégiscsak az, hogy energiatakarékos üzemmódban akár 45 napig is tud működni egyhuzamban.

A TicWatch Pro 3 Ultrát korrekt, fekete színű csomagolásban kapjuk kézben egy töltő és egy használati útmutató társaságában. Az okosóra ránézésre igényesnek tűnik, igazi masszív darab, amin érezni a minőséget. 41 grammos súlya elhanyagolható, nem érezzük, hogy plusz terhet cipelünk, de láthatóan férfikézre van igazítva, női csuklón kicsit otrombának tűnik.


Ami a dizájnt illeti, a TicWatch Pro 3 Ultra a sportosan elegáns stílust hozza, a cserélhető szíj anti-allergén fluorgumiból készült, amelynek viselete kifejezetten komfortos, nem zavaró. Mivel az óra IP68-as besorolású, a belseje védett a portól és víztől, emellett a MILSTD810G katonai szabványt is rendelkezik, így a szívóssága miatt sem kell aggódni.

Az óra legnagyobb előnye a két darab kijelző, amely kifejezetten a Mobvoi okosórák kuriózuma. Az elsődleges megjelenítő egy színes 454×454 pixel felbontású AMOLED, amely a szokásos okos funkciók megjelenítésére képes, e felett pedig egy LCD panelt találunk, amely mindössze az időt, a dátumot, a töltöttséget, a lépésszámot és a pulzust jeleníti meg. Ebben az a ráció, hogy a LCD-panel kevesebbet fogyaszt az OLED-nél, így kitolhatóvá válik általa az üzemidő, ráadásul ezúttal már a háttérvilágítás színét is megválaszthatjuk, amelyekből nem is kevés, szám szerint 18 különböző opció áll a rendelkezésünkre. Viszont, ha igazán ki akarjuk használni a Mobvoi okosóráját, akkor az Essential üzemmódra érdemes átváltanunk, amellyel – kapaszkodjatok meg – a gyártó ígérete szerint akár 45 napig is kitolhatjuk a működését az egyébként 577 milliamperórás akkumulátornak. Az Essential mód működését ráadásul mi magunk szabhatjuk meg, tehát beállíthatjuk például, hogy az óra pihenjen, amíg alszunk, így nem merül feleslegesen az akkumulátor. Mindezek mellett maga a kijelző is rendben van, szépek a színek, a betekintési szög is korrekt, ráadásul könnyen állítható is, ugyanis egy gyors telefonnal való párosítást követően (a Google-féle Wear OS-t kell letöltenünk) már kezdődhet is a móka.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra

A TicWatch Pro 3 Ultra egy Wear OS-szel (egészen pontosan a Wear OS 2.32-es verziójával) futó okosóra, ami azt jelenti, hogy egy olyan operációs rendszer munkálkodik benne, amelyet kifejezetten a viselhető okoseszközökre fejlesztettek ki. Ebből adódóan a benne lévő alkalmazások kis méretű kijelzőkre készültek, melynek köszönhetően az eszköz remekül együtt tud dolgozni az okostelefonnal.

A jobb oldalon van két (nem forgatható) korona, ezek közül a felső a főképernyőre visz, az alsóval pedig alapértelmezetten a sportos menüben találjuk magunkat, de mi magunk is beállíthatjuk, hogy milyen funkciót lásson el. A felület egyébként már első használatra is roppant fürgének hat, jóformán hibátlan a működése.

Az órában van GPS, és természetesen megtaláljuk a jól ismert egészségügyi/sport funkciókat is, úgy mint a pulzusszámlálót, a lépésszámlálót vagy a véroxigénmérőt. A nyitott rendszernek köszönhetően könnyen és egyszerűen letölthetjük kedvenc alkalmazásainkat, elérhető például a  Spotify, a YouTube Music, a Strava és a Google Fit – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Sőt mit több NFC chipet is kapott az óra, így gond nélkül használhatóak vele a Curve, a Revolut, a Gránit Bank, a K&H és az Erste alkalmazásai is.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra

Bár a gyártók szeretnek nagyot mondani, a Mobvoi okosórája semmivel sem ad kevesebbet, mint amennyit a marketing szövegek ígérnek. A TicWatch Pro 3 Ultra okosóra a tesztidőszak alatt végül patentül működött, egyszer sem fagyott le, és több nap után sem érzékeltünk lassulást, pedig nyúztuk rendesen. A használata rendkívül kényelmes, minden olyan funkció rajta van, amire csak szükségünk lehet, ráadásul a tudásához, minőségéhez képest egész jó áron is van. A kütyü  90 és 120 ezer forintért szerezhető be itthon, ami persze nem kevés, viszont hasonló tudású készülékek nem egyszer kaptak már ennél húzosabb árcédulát is, arról nem is beszélve, hogy a Mobvoi ezúttal tényleg azt adja, amit ígér: egy jól működő strapabíró okosórát, ami bika üzemidővel bír.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 • Külalak
  (4)
 • Teljesítmény
  (4.5)
 • Praktikusság
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (5)
4.5

Összegzés

Rengeteg okosóra van a piacon, de a Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra ár-érték arányban valóban verhetetlen, bátran ajánljuk megvételre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
További tesztek

Ezeket olvastad már?