Spagettire emlékeztető képződményt fotóztak a Marson

A NASA Perseverance Mars-járója a napokban meglepő felfedezést tett a távoli bolygón. 

A Perseverance július 12-én, marsi missziójának 495. napján egy meglehetősen furcsa alakzatot fényképezett a vörös bolygó felszínén, ugyanis a NASA által nemrégiben közzétett felvételen egy olyan képződmény látható, amelyről leginkább egy spagetti vagy egy féreg jut az eszünkbe. A furcsa képződmény mások tetszését is elnyerte, legalábbis erre utal, hogy a róla készült képet még a hónap fotójának is megválasztották.


Perseverance spagetti
Fotó: NASA

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a NASA marsjárója szokatlan képződményt kap lencsevégre az idegen bolygón. Tavaly decemberben elkezdett cirkulálni a közösségi médiában egy felvétel, amelyet a kínai Jütu-2 robot készített, és amelyen egy titokzatos, kunyhóra emlékeztető objektum látható a Holdon. Mint utólag kiderült, csupán egy egyszerű holdszikláról volt szó, amely közelebbről nézve már nem is egy kunyhóra, hanem egy összekuporodott nyúlra emlékeztet. Néhány hónapja pedig egy olyan képződményt találtak Marson, amely nagyon hasonlít egy mesterségesen kialakított kapura.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?