Milyen extrákat kínálnak a hajtogatható mobilok?

Jól néznek ki, figyelemfelkeltőek ez tény, de ezen kívül is kínálnak plusz, hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatásokat a hajtogatható kijelzővel ellátott telefonok. Mutatjuk, miket!

Egyre több cég kísérletezik a hajtogatható kijelzőjű mobilokkal, amelyek számos lehetőséget rejtenek magukban. Azonban ezek kifejlesztése és legyártása óriási kihívást jelent, viszont vannak olyan vállalatok, amelyek e téren már igen jó eredményeket értek el. Minden kétséget kizáróan e vonal legnagyobb támogatója a Samsung, amely tartva magát a hagyományokhoz idén is augusztus elején lerántotta a leplet új mobiljairól. A Samsung Galaxy Z Fold4, illetve Samsung Galaxy Z Flip4 nevű termékek pedig tökéletesen képesek bemutatni, hogy az ilyen jellegű készülékek, miben kínálnak többet, mint a hagyományos rokonaik.


Megjelenés és státusz

A dizájn sokak számára az egyik legfontosabb szempont egy-egy vásárlási döntés meghozatala során. A hajtogatható készülékek egyik legnagyobb pozitívuma sokak számára, hogy futurisztikusan festenek, figyelemfelkeltőek, és látszik rajtuk, hogy nagy tudású, drága eszközök.

Amikor ugyanis valaki elővesz egy Flipet vagy Foldot, és kihajtogatja, akkor arra azért mindenki felkapja a fejét.

Egy ilyen készüléket még az is észrevesz, aki idegenül mozog a technológiai eszközök univerzumában. A hajtogatható telefonok státuszszimbólumok, jelzik, hogy tulajdonosuk akar és tud is sokat költeni egy innovatív és trendi termékre.

Kompakt

A Samsung Galaxy Z Flip4 egyik óriási előnye, hogy összecsukott állapotban a megszokottnál sokkal kisebb helyet foglal. Ilyenkor a hosszúsága ugyanis csupán 8,6 centiméter, ami a régi klasszikus butatelefonok méretkategóriája nagyjából.

galaxy z flip 4
Összehajtva kicsi, kompakt.

Ebből fakadóan például sokkal kényelmesebben zsebre lehet vágni, és egy pici táskában is jobban elfér.

Tablet és telefon egyben

A nagyobb testvér, a Samsung Galaxy Z Fold4 pedig a hajtogatható kivitelnek köszönhetően egyszerűen egy tabletté varázsolható. Ennek köszönhetően sokkal komfortosabban lehet rajta például olvasgatni, és így akár praktikus e-könyv olvasóként is bevethető.

Samsung Galaxy Z Fold3
A nagyobb felület nagyobb élményt ígér.

Emellett az is remek, hogy egyszerre több különböző alkalmazás is futtatható rajta egy időben. Tehát megtehetjük azt, hogy a képernyő egyik oldalán a leveleink látszódnak, a másikon pedig fut egy videótelefonálós app. De megoldható akár az is, hogy egyszerre lássuk a térképet és egy leírást a helyről, ahol tartózkodunk, ami városnézésnél például nagyon hasznos lehet. De ez csak néhány példa volt, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A videók, képek nézegetése során is jót tesz a nagyobb kijelzőméret, tehát filmezni is jobb egy ilyen eszközön, mint egy tradicionálisabb okostelefonon.

Ha már a médiaállományoknál tartottunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy ezek szerkesztése is egyszerűbb, kényelmesebb a megnövelt képernyőn. Ez pedig a vloggerek, YouTuberek vagy Instragrammerek számára kulcsfontosságú lehet. Emiatt is különösen fontos, hogy a cég az idei modelljeibe már a csúcs kamerarendszereit építette, ennek köszönhetően a rögzített anyagok képminőségének tekintetében már nem kell kompromisszumokat köti.

Emellett ki kell emelni azt is, hogy egyes játékok is sokkal jobban irányíthatóak, élvezetesebbek így. Ilyenek például a stratégiák vagy kalandprogramok, de említhetnénk akár a flippereket, vagy szimulátorokat is.

Valós előnyök

A hajtogatható új telefonok tehát számos konkrét előnyt kínálnak hagyományos kialakítású társaikhoz képest. Emiatt meg vagyunk győződve arról, hogy ez irány abszolút életképes, és az ilyen jellegű termékeknek van jövője.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?