A Samsung legutóbbi csúcsórái négy évnyi frissítést kapnak, a Google Pixel Watch 3 évnyit. De a Wear OS frissítése önmagában is megváltozik. 

Hiába épít Wear OS 3.x rendszerre a Google Pixel Watch és a Samsung Galaxy Watch 5 széria is, ezek szoftveres támogatása eltér majd, sőt, az összes Wear OS-alapú okosóráé megváltozik. Erről beszélt egy interjúban Björn Kilburn, a Google Wear OS-ért felelős egyik igazgatója.

A Pixel Watch 3 év szoftvertámogatást kap, a Galaxy Watch 5 4 évet. A Google ugyanis elengedte az összes gyártó kezeit, innentől kezdve nem a Google adja ki a Wear OS-alapú órák frissítéseit, hanem minden gyártó maga felel ezért. Még a mobilhoz párosító appot is a gyártóknak kell megírniuk ezentúl. Ez a nagy cégeknek nem lesz gond, és felgyorsulhatnak a frissítések, ha erre odafigyelnek – a kicsik, kevés erőforrással viszont lehetetlen helyzetbe kerülnek.

A Google minden évben új Wear OS-t ad majd ki, negyedévente pedig nagy frissítéseket. Az még kérdés, hogy mit eredményez majd mindez, hiszen az androidos mobiloknál is nagy a zűrzavar a verziók, gyártók, modellek terén. Ráadásul még a Google-nél sem rendezett a helyzet, ugyanis a Pixel Watch-ra tettek Fitbit appot, de Google Fitet nem.

Azt is megígérték egyébként, hogy az állandóan csúszó Wear OS 3 idén már tényleg megérkezik a Snapdragon Wear 4100 és 4100+ chipet használó órákra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!