A brit aktivista arcát a deepfake technológiát felhasználva illesztették rá egy pornófilmben szereplő színészre. 

Az elmúlt időszakban egyre többet hallani a deepfake-pornóról, avagy az arccserélős-pornóról, amelynek már nem egy híresség vagy épp civil személy (leginkább nők) esett áldozatul. A probléma olyannyira elhatalmasodott, hogy ma már léteznek kifejezetten deepfake-fókuszú pornóoldalak is, ahol többségében olyan hamisított videókat találni, melyekben egy pornószínész testére egy másik ember arcát illesztették.

A brit aktivista, Kate Isaacs egyik este a Twittert pörgette, amikor az értesítései között egy megbotránkoztató videóra lett figyelmes – írt erről a BBC. „Elöntött a pánik. Valaki ellopta az arcomat, belerakta egy pornóvideóba, és most úgy tűnik, mintha én lennék benne” – mondta Isaacs, aki a nem konszenzuson alapuló pornó ellen küzd évek óta. „Ez egy szabálysértés, a személyazonosságomat olyan módon használták fel, amihez nem járultam hozzá.

A 30 éves aktivista 2019-ben alapította meg a #NotYourPorn mozgalmat, amely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az egyik legnépszerűbb pornóoldal, a Pornhub eltávolítsa azokat a videókat, amelyeket ellenőrizetlen felhasználók töltöttek fel. Isaacs úgy véli, hogy a deepfake-videót olyasvalaki készítette, akinek az ő hatására törölték a videóját a Pornhub-ról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!