K-popra ropták a Boston Dynamics robotkutyái

A népszerű dél-koreai fiúegyüttes, a BTS egyik ismert dalára perdültek táncra a Boston Dynamics robotkutyái. 

A Boston Dynamics robotkutyája, Spot 2015-ben debütált, és azóta számtalan éles tesztben teljesített sikerrel, többek között rendőrségi bombakeresőként és kórházakban a koronavírusos betegek ellátásában. Emellett számos más tevékenységeben is megmutatta már, hogy mit tud, többek között paintballozás, ugrálókötelezés, vagy táncolás közben is láthattuk. Most ismét a táncé a főszerep, több Spot a BTS egyik ismert számára, a Permission to Dance-re ropta a színpadon.


A zenés videóban a robotkutyák mellett felbukkan Atlas is; ő az a humanoid robot, aki már parkour mutatványokra is képes. A promó apropóját egyébként a BTS Puszanban esedékes koncertje adta.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=yEW-9SbXahI&feature=emb_logo&ab_channel=BostonDynamics

Spot 2020-ban került kereskedelmi forgalomba, és alapvetően úgy tervezték, hogy munkát lásson el. A robotkutya óránként 4-5 kilométeres sebességgel jár, akadályokon kel át és 360 fokban képes érzékelni a környezetét.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?