Szervizmóddal védi a mobilos adatainkat a Samsung

Blokkolja a hozzáférést az adatainkhoz a Maintenance mód a Samsung mobilon, amíg az szervizben van. 

Dél-Koreában már júliusban elérhetővé vált ez a funkció, később Kínában, most pedig globálisan is elérhető lesz: az új Maintenance mód, ami alapvetően egy szervizmód. Arra találták ki, hogy szervizeléskor blokkolja a mobilon lévő adatokhoz való hozzáférést.


Az újítás a Galaxy S21 és Galaxy S22 szériákon válik elsőként elérhetővé, a One UI 5 alatt. 2023-ban folytatódik a közzététele, a Samsung számos Galaxy eszközre ígéri ezt a funkciót. Bekapcsolása és a készülék újraindítása után minden személyes információt elrejt a készülék, még a telepített appokhoz sem férnek hozzá a szervizben.

A javítás során generált adatok, fiókok és appok pedig automatikusan törölve lesznek, amint a módból kilép később a tulajdonos. Ehhez egy ikonra kell nyomni, majd ujjlenyomattal engedélyezni a feloldást, újraindulást követően pedig minden visszatér, nincs szükség újbóli beállításra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Trusted Reviews

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?