Kiberbűnözők támadták meg a The Guardian online rendszereit

A zsarolóvírus sem akadályozhatta meg a The Guardian újságíróit, hogy a támadásról hírt adjanak. 

A prominens híroldalak továbbra is a kiberbűnözők egyik kiemelt célpontjai, és úgy tűnik, hogy az egyik legismertebb brit országos napilap, a The Guardian a legfrissebb áldozat. „Úgy gondoljuk, hogy ez egy zsarolóvírus-támadás, de továbbra is mérlegelünk minden lehetőséget” – írta a lap főszerkesztője és vezérigazgatója közleményében az alkalmazottaknak.


A hivatalos álláspont szerint a The Guardian technológiai infrastruktúráját és a „színfalak mögötti szolgáltatásait” érintette a támadás. A lap továbbra is tud cikkeket közzétenni a honlapján és az alkalmazásában, és a vezetők bíznak abban, hogy még a mai napon nyomtatásba tud menni az aktuális lap.

Az elmúlt hónapban több hírszervezet is kibertámadásról számolt be. A Fast Company amerikai üzleti magazin nyolc napig offline állapotban volt egy kibertámadás következtében, melynek során hackerek obszcén és rasszista üzeneteket küldtek szét az Apple felhasználók között, az Apple News szolgáltatást és annak push értesítéseit használva (mint kiderült, a támadók a tartalomkezelő rendszert törték fel). A New York Post pedig októberben számolt be arról, hogy egy szélhámos alkalmazottjuk átvette a weboldaluk és a Twitter-fiókjuk feletti irányítást, és ő állt a közzétett rasszista és szexista bejegyzések mögött.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?