Kannibalizmus és Antikrisztus: Nostradamus szerint 2023 sem lesz sétagalopp

Nostradamus próféciái szerint nem 2023 lesz az az év, amire vártunk. 

Nostradamus egy 16. században élt francia csillagász, udvari orvos, gyógyszerész volt, aki látnoki képességeivel alapozta meg hírnevét az utókorban. Próféciái már életében híressé tették őt, de még a 21. században sem telik el úgy év, hogy ne vennék elő a legendás asztrológus éves jóslatait.


Nos, Nostradamus 2023-ra is borzalmas eseményeket jósolt. Mutatjuk, mire számíthatunk az idei esztendőben.

Az Antikrisztus felemelkedése

Egyes híroldalak azt írják, hogy Nostradamus 2023 környékére jövendölte meg az Antikrisztus felemelkedését, aki háborút fog indítani a hitetlenek ellen. A New York Post szerint ez a jóslat az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra utalhat.

Katasztrófa a Marson

A reneszánsz tudós a vörös bolygóval kapcsolatban is megfogalmazott egy jóslatot, amely így szól: „a Mars fénye kialszik„. Többen úgy vélik, hogy ez a milliárdos techmogulról, Elon Muskról szól, aki a Marson tervezi az emberiség jövőjét. Nostradamus sorai arra utalhatnak, hogy Musk marsi terve örökre álom marad.

Lángokban a Buckingham-palota

Harry herceg és Meghan Markle netflixes dokumentumfilmjére alapozva, egyes hírportálok arról írnak, hogy a Buckingham-palotát felgyújtja majd egy aszteroida.

Kannibalizmus

Természetesen az éves jóslatokból az éhínség sem maradhat ki. A francia látnok azt írja: „a búzatábla olyan magasra fog emelkedni, hogy az ember megeszi társait”. Ez a jóslat egyébként több tavalyi cikkben is felbukkant.

Mielőtt félelmünkben a világból is kirohannánk, érdemes megjegyezni, hogy Nostradamus jóslatai gyakran homályosak és rejtélyesek, éppen ezért könnyen beleilleszthetők a nagy világeseményekbe, miután azok már megtörténtek. A rejtélyes írásokba könnyű beleképzelni, belelátni, amit akarunk, hiszen verseiben nem konkrétumok vannak, hanem homályos költői hasonlatok.

Az írás az IFL Science cikke alapján készült.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?