A világ legkisebb 3D nyomtatója akkora mint egy gyufaszál

Mindössze 17 grammot nyom, és 4,1 centi magas a világ legkisebb 3D nyomtatója, ami működik is!

A 3D nyomtatók sosem futották be azt a hatalmas karriert, amelyet az optimisták jósoltak nekik. Nem terjedtek el igazán, nincsenek ott minden háztartásban, de azért nem is tűntek el, és továbbra is vannak, akik használják őket. Az otthoni felhasználóknak szánt kompakt modellek is léteznek, ezek legismertebbike az Ender 2 Pro, amely 46,5 centi magas, 42,1 centi széles, és 38,3 centi mély, súlya pedig 4,5 kilogramm. Ez már elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy egy átlagos dolgozószobában, irodában is elférjen.


Azonban akadnak olyan megszállottak, akik nem érik be ennyivel. A My N Mi névre hallgató ázsiai mérnök ugyanis megalkotta a világ legkisebb 3D nyomtató készülékét. A működőképes termék ugyanis csupán 4,1 centiméter magas, 31 mm széles és 18 mm mély, és csak 17 grammot nyom. My N Mi közzétett egy rövid videót, amin azt demonstrálja, hogy hogyan működik a berendezés. Őrület, hogy mik vannak. Reméljük, hogy kereskedelmi forgalomba is kerül majd egy ilyen méretű darab, jó hecc lenne!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?