Keményebbre veszi a figurát az Airbnb

Az Airbnb azokat is szankcionálhatja, akik szankcionált felhasználókkal vannak kapcsolatban. 

A rövid távú bérbeadással foglalkozó cég megerősítette, hogy „szükséges biztonsági óvintézkedésként” adott esetben kitilthatja azokat a felhasználókat, akik olyan személyekkel vannak kapcsolatban, vagy olyanokkal együtt foglalnak, akiket korábban már kitiltottak. A szolgáltató azt azonban nem árulta el, hogy ezt a gyakorlatot mikortól kívánja alkalmazni, vagy ha már be is ültette a gyakorlatba, akkor mikor indította a szigorítást. Az Airbnb háttérellenőrzési rendszere egyébként abszolút indokolt dolog, hiszen olyan mennyiségű felhasználónál, ami neki van, nem is árt az óvatosság. A weboldalán a cég azt írja, hogy 2022 decemberéig 1,4 milliárd „vendégérkezése” volt.


Airbnb

A rendszer egy korábbi Vice-értesülés szerint kitilthatja a felhasználókat a nyilvántartásukban szereplő kisebb szabálysértési problémák miatt is. Ugyanakkor a rövid távú bérbeadással foglalkozó cégek, mint az Airbnb és a Vrbo által megfogalmazott óvatosságra azért is van szükség, mert az évek során több olyan problémás esemény történt, hogy például a problémás vendégek buliházzá változtatták az otthonokat. Ezek a kellemetlen események nagyon ritkán ugyan, de emberéletet is követeltek, azt pedig senkinek nem jó. Természetesen az ezzel foglalkozó cégek igyekeztek olyan megoldásokat találni, amivel az ilyesfajta sajnálatos események elkerülhetők. Azt még mindenképpen meg kell említeni, hogy a kitiltás nem egyoldalú dolog, tehát aki úgy érzi, hogy jogtalanul került a partvonalon kívülre, annak van lehetősége „fellebbezni”, aztán vagy jól jön ki belőle, vagy nem.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?