Lerajzolta a mesterséges intelligencia a világ legszebb embereit

A Midjourney nevű mesterséges intelligencia nemrégiben azt a feladatot kapta, hogy rajzolja le 14 ország legszebb nőit és férfiait. 

Gyakran hallani, hogy a szépség szubjektív, ami minden bizonnyal így is van, hiszen senkinek sem sikerült még olyan módon definiálnia a fogalmat, hogy azt mindenki elfogadhatónak tartsa. A tudomány szerint azonban a szépség nagyon is definiálható, és az elmúlt években számos kutatás született arról, hogy milyen típusú arcot találunk a legszebbnek  – a tanulmányok többsége például egyetért abban, hogy a szimmetrikusabb arc a leginkább vonzó.


A szöveget képpé alakító Midjourney-t most arra kérte a NordChem egészségügyi és szépségipari cég, hogy alkossa meg a világ legszebb embereit. A program segítséget is kapott: a mesterséges intelligenciának a NordChem által összegyűjtött adatok alapján kellett dolgoznia, melyek arra vonatkoztak, hogy a különböző országokban élők, mit tartanak igazán szépnek, vonzónak. Íme a végeredmény:

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?